Броят на новозаразените с коронавирус  в последните седмици, а ваксинационната кампания

...
Броят на новозаразените с коронавирус  в последните седмици, а ваксинационната кампания
Коментари Харесай

МЗ: Всеки, който иска, може да си сложи трета доза ваксина

Броят на новозаразените с коронавирус  в последните седмици, а имунизационната акция у нас продължава да .

На този декор третата (бустерна) доза на ваксина против COVID-19 към този момент е  от ЕМА. Досега рекомендацията на здравните управляващи беше от трета доза да се възползват с приоритет рискови групи от популацията. Сред тях са имунокомпрометирани лица, медицински личен състав с висок риск от заразяване и хора над 65 години.
 Проф. Асен Дудов: Почти всички онкоболни може умерено да се имунизират против COVID-19 Проф. Асен Дудов: Почти всички онкоболни може умерено да се имунизират против COVID-19
В месеца за битка с рака на гърдата онкологът професор Асен Дудов прикани управляващите у нас да внедрят Европейския проект за битка с рака въ...

 изпрати въпроси до отрасловото министерство за това какви са рекомендациите за хора, които са отвън тези групи и могат ли те свободно да си слагат трета доза. 

" Всеки, който желае да му бъде сложена трета (бустерна) доза от имунизациите против COVID-19 може да го направи ", дадоха отговор от Министерство на здравеопазването. От там акцентират, че това е позволено и с последното изменение в  на имунизацията на Phizer/BioNTech, в него е записано това:

" Бустер доза (трета доза) Comirnaty може да се приложи интрамускулно минимум 6 месеца след втората доза на лица на възраст 18 и повече години. Решението по кое време и на кого да се приложи трета доза Comirnaty би трябвало да се вземе въз основа на наличните данни за успеваемостта на имунизацията ".

От здравното министерство показват, че в в случай че жителите имат терзания или въпроси по отношение на бустерната доза, би трябвало да се съветват със своя общопрактикуващ доктор или с здравно лице в имунизационните пунктове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР